duminică, 11 martie 2012

Nume Mari I

Bună,
   Ne-am gândit ca de data aceasta să vă prezentăm ceva, ce probabil nu ştiaţi, despre modă. Probabil toţi aţi auzit de creatori de modă celebri precum Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Chanel, Armani, Versace, Gucci etc., ale căror creaţii sunt purtate de celebrităţi la cele mai importante evenimente, apreciate de criticii modei şi recunoscute în toată lumea. Cu toate acestea foarte puţină lume ştie cine au fost creatorii celui mai purtat articol de vestimentaţie:
  Care credeti că este articolul cel mai des purtat de TOATĂ lumea (şi, când zic toată lumea, mă refer la chiar toate popoarele din această lume)?! Bineînţeles că sunt jeansii. Sunt sigură că fiecare persoană de pe această planetă a purtat măcar o pereche de blugi. Dar, dacă chiar toţi îi purtăm, de ce doar foarte puţină lume ştie cine i-a creat? Creatorii acestor magnifice articole care ne pot însoţi (aproape) peste tot: la şcoală, la o petrecere, la o plimbare, la un spectacol etc. sunt Jacob Davis şi Levi Strauss (creează blugii în anul 1873).

 Jacob Davis ( pe numele său adevărat Jacob Youphes) a fost un neamţ născut la Riga, Lituania, în anul 1834. El i-a propus lui Strauss să înregistreze inventarea blugilor care erau făcuți dintr-un material textil în care erau inserate fire subţiri de cupru pentru a-i creşte rezistenţa. A murit în California în anul 1908.


 Levi Strauss născut în Löb Strauß a fost un neamţ care a creat prima companie de productie a blugilor, Levi Strauss & Company, în 1853 în San Francisco. A murit în 1902 în California.

 Guys, retineţi măcar aceste două nume foarte importante. Fără aceste două personae geniale probabil că bărbaţii ar purta acum doar pantaloni de stofă, iar femeile fuste (Despre asta vorbim data următoare. Promitem!) 

                                       XOXO,
                                             Ana şi Marina <3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu