duminică, 11 noiembrie 2012

Waffe cu vanilie

Bună! După cum v-am promis, iată o altă rețetă delicioasă care sper să vă placă la fel de mult ca mie.

Waffe cu vanilie

 Excelente pentru micul dejun, waffele cu vanilie sunt minunate alături de un pahar cu lapte sau în combinaÈ›ie cu dulceață sau fructe proaspete. Nu e prea multă bătaie de cap, reÅ£eta e simplă. Ai  nevoie de un aparat pentru făcut clătite sau waffe. De altfel, waffele sunt cunoscute atât drept clătite cât È™i ca gauffre. Denumirea contează mai puÅ£in, important este rezultatul final.

Ingrediente:
Pentru 10 bucăţi:
- o cană de făină (220 gr)
- 2 ouă
- 150 gr. de unt moale
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- o esență de vanilie
- 250 ml. de lapte
- 60 gr. de zahăr
- o linguriță de praf de copt

Mod de preparare :

Frecăm untul spumă, folosind mixerul, și adăugăm apoi zahărul, zahărul vanilat şi esența de vanilie. Mixăm până când obținem o pastă omogenă, cremoasă. Încorporăm ouăle întregi amestecând foarte bine după fiecare. Separat, facem un aluat din făină, lapte şi praf de copt, aluat pe care îl amestecăm ulterior cu pasta de unt. Turnăm aluatul obținut, cu ajutorul unui polonic pentru sosuri, în aparatul pentru clătite sau waffe. Aveți grijă, aparatul trebuie să fie foarte bine încins și să ungeți forma cu puțin ulei înainte de a pune aluatul.

Waffele se consumă calde, pudrate cu zahăr vanilat sau lipite două câte două cu cremă de vanilie şi fructe.

Timp de preparare: 20 minute .

                                                                Poftă bună!  
                                                                             Diana Istrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu