Bună! După cum v-am promis, iată o altă rețetă delicioasă care sper să vă placă la fel de mult ca mie.
Waffe cu vanilie
Excelente pentru micul dejun, waffele cu
vanilie sunt minunate alături de un pahar cu lapte sau în combinație cu
dulceață sau fructe proaspete. Nu e prea multă bătaie de cap, reţeta e simplă.
Ai nevoie de un aparat pentru făcut clătite
sau waffe. De altfel, waffele sunt cunoscute atât drept clătite cât și ca
gauffre. Denumirea contează mai puţin, important este rezultatul final.
Ingrediente:
Pentru 10 bucăţi:
- o cană de făină (220 gr)
- 2 ouă
- 150 gr. de unt moale
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- o esență de vanilie
- 250 ml. de lapte
- 60 gr. de zahăr
- o linguriță de praf de copt
- o cană de făină (220 gr)
- 2 ouă
- 150 gr. de unt moale
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- o esență de vanilie
- 250 ml. de lapte
- 60 gr. de zahăr
- o linguriță de praf de copt
Mod de preparare :
Frecăm untul spumă, folosind mixerul,
și adăugăm apoi zahărul, zahărul vanilat şi esența de vanilie. Mixăm până când
obținem o pastă omogenă, cremoasă. Încorporăm ouăle întregi amestecând foarte
bine după fiecare. Separat, facem un aluat din făină, lapte şi praf de copt,
aluat pe care îl amestecăm ulterior cu pasta de unt. Turnăm aluatul obținut, cu
ajutorul unui polonic pentru sosuri, în aparatul pentru clătite sau waffe. Aveți
grijă, aparatul trebuie să fie foarte bine încins și să ungeți forma cu puțin
ulei înainte de a pune aluatul.
Waffele se consumă calde, pudrate cu zahăr vanilat sau lipite două câte două cu cremă de vanilie şi fructe.
Waffele se consumă calde, pudrate cu zahăr vanilat sau lipite două câte două cu cremă de vanilie şi fructe.
Timp de preparare: 20 minute .
Poftă bună!
Diana Istrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu